Kom og oplev Vejle Havn fra kajen af 
Lørdag d. 25. august 2018 åbner Vejle Havn portene – 1 og 8 på nordkajen, samt 9 & 16 på sydkajen i tidsrummet fra kl. 9:45 – 14:30, så du har adgang til havnearealerne. Når portene åbnes, står virksomhederne klar til at tage imod dig og din familie til en hyggelig dag med aktiviteter for alle. Du kan blandt andet for 20,- kr. få en tur med veterantoget fra den ene side af kajen til den anden side. Har du mere lyst til at gå i ro og mag, så kan du gå langs kajen, nyde udsigten til Kanaltårnene samt Havneøen og længere ude tårner Kirk Kapitals nye kontorbygning – Fjordenhus sig op i den bydel, som du kan opleve længst ude fra Sydkajen af.

Aktiviteter for de mindste
Har du børnene med, vil der være oplevelser for dem – ved LHM, kan de lede efter guld i sandet, når de har fundet guldet, kan de veksle det til en pose slik eller is. Skulle børnene have lyst til at smage på forskellige kageblandinger, så har Lantmännen Cerealia åbent. Er der gemt en lille fisker i dit barn, tilbyder Saltvandsfiskeren det muligheden for at deltage i en fiskekonkurrence på havnearealet. Som en god afslutning på dagen, kan børnene få en ballon ved LHM.

Aktiviteter for voksne
Det er ikke kun for børnene, at der er aktiviteter, der er også aktiviteter for de voksne. De fleste af virksomhederne har åbent, hvor du kan komme med på en guidede rundvisning og opleve Havnemøllens udsigt fra deres produktionsanlæg, blive klogere på sten og grus hos LHM eller besøge Brenntag Nordic. Hos Ib Andresen Industri er der åbent for rundvisning på deres nyeste produktions linje. A-Skrot slår også dørene op til deres virksomhed, men du kan også gætte vægten på en opsatte container fyldt med jern på kajen. H. Daugaard åbner deres lagerhal med jernruller på række, og trucksene er kørt frem, så du kan se dem. Mulighederne er mange, det er op til dig, hvad du vil opleve på denne dag.

Historier om havnelivet
For at du kan får en fornemmelse af, hvad du kan opleve på dagen, kan du læse forskellige historier om de forskellige virksomheder, der er lokaliseret på havnearealet – Havnehistorier.


Praktiske informationer:

Forplejning
I dagens anledning vil Saltvandsfiskeren starte en grill, hvor du har mulighed for at købe en pølse. LHM har også tændt en grill, hvor du også har mulighed for at købe en pølse.

Parkering/trafik:
Vejle Havn har arrangeret parkering i Sjællandsgade på sydsiden, eller på vinteropbevaringspladsen på nordkajen. Selve havnearealet er åbent for fodgængere og cyklister den dag i det nævnte tidsrum.


Program:

Her er programmet for de enkelte virksomheder, der har åbent. På oversigtskortet kan du finde virksomhederne og aktiviteterne –

 

Veterantog:

Veterantog, der kører fra nordkajen til sydkajen og retur igen. Det koster 20,- kr. at komme med. Turen tager ca. 20 minutter. Afgang hver halve time enten fra Nordkajen eller fra Sydkajen.

Få et indblik i Brenntag Nordic
Publikum får mulighed for at se dele af lager- og produktionsområderne. Rundvisningen foregår i grupper, hvor du hører om firmaets historie, og hvordan der arbejdes i virksomheden.
Adressen er: Strandgade 35, 7100 Vejle.

Kom og smag på Lantmännen Cerealia – Havnemøllens produkter
Lantmännen Cerealia A/S holder åbent, hvor du kan smage på kageblandinger fra Axa og Amo. Vidste du, at Havnemøllen er den højeste bygning på Vejle Havn? Nu har du muligheden for at gå en tur op i den, og skue ud over hele Vejle havn fra toppen af.
Adressen er: Møllegade 12, 7100 Vejle.

Åben plads hos LHM
Lagerhaller og pladser er åbne for publikum, her kan du opleve de maskiner, der til dagligt flytter rundt på godset. Folk er velkomne til at tage varer prøver fra de forskellige bunker på pladsen – træpiller, salt, granit, kul og koks. Adressen er: Jeppe Jensensgade 30, 7100 Vejle. 

Oplev en af produktionslinierne hos Ib Andresen Industri
Hos Ib Andresen Industri er der rundvisning i hallen med deres nyeste og største produktionsline (af hensyn til sikkerheden vil linien ikke køre produktion på selve dagen), som klipper stålplader ud af 30 tons tunge stålcoils (stålruller). Rundvisningen foregår i grupper i mindre grupper. I ankomstområdet vil der være en generel introduktionsvideo til hele koncernen.
Adressen er Pakhusgade 62, 7100 Vejle.

Jernruller på rækker hos H. Daugaard
H. Daugaard åbner deres lagerhal, hvor du har muligheden for at opleve store jernruller på rækker. Jernruller, der efterfølgende bliver lavet om til plader. Du kan også se de trucks, sidde i dem, der normalt kører rundt på området. Adressen er Sydkajen 96, 7100 Vejle.  

Gæt vægten på en container fyldt med jern hos A-Skrot
På havnen vil A-Skort placere en container, der er fyldt med jern – du skal nu gætte, hvor meget containeren vejer. Gætter du rigtigt, har A-Skrot udlodet præmier til dig. A-skort byder også på øl, pølser, kaffe og kage på deres adresse på Jernvej, hvor du også kan opleve skrot af forskellig art blive genanvendt.
Adressen er: Jernvej 2, 7100 Vejle. 

Fiskekonkurrence på Vejle Havn
Saltvandsfiskeren Vejle afholder fiskekonkurrence på Vejle Havn med fine præmier sponseret af Vejle Havn & Saltvandsfiskeren Vejle. Havnen er åben for fiskeri fra kl. 10:00 – 13:00 i samme tidsrum kan der indvejes: Havørred, sild og makrel. Reglerne for indvejning kan ses her: vejle-fisker.dk. Indvejningssted er lige indenfor porten på sydsiden ved det nye portnerhus. Præmieoverrækkelsen vil finde sted kl. 13:15 ved Portnerhuset.

Du tilmelder dig ved at indbetale 50,- kr. til dette reg. nr.: 9560, kontonr.: 5515670485 i Den Jyske Sparekasse eller klubbens lokaler: Ørstedsgade 2c, kld. 7100 Vejle. Der er åbent torsdag fra kl. 19.00 – 22.00. Du kan også købe et familiekort til dig og din familie – det dækker to voksne og hjemmeboende børn under 18 år, det koster 100,- kr.

Har du spørgsmål til fiskekonkurrencen, kan du kontakte Formanden for Saltvandsfiskeren Vejle, Jimmy Pedersen på tlf. 40 81 30 06.

 

Vel mødt og god fornøjelse ! 

 

NB! Der tages forbehold for ændringer i programmet på dagen.